Wilt u meer weten over de Historische Vereniging Alkmaar en over de geschiedenis van de stad? U bent van harte welkom tijdens onze Open Huis-dagen. Deze zijn telkens de tweede zaterdag van de maand, maar zaterdag 14 september a.s. vanwege Open Monumentendag vindt u ons in de Lutherse kerk, Oudegracht 187 in Alkmaar (natuurlijk). Overigens organiseert de HVA van alles in de deze kerk. Kom vooral!

De HVA pakt uit
Tijdens de week van Open Monumentendag is de Historische Vereniging aanwezig in de Lutherse kerk aan de Oudegracht met een aantal activiteiten. Het thema is dit jaar ‘Plekken van plezier’:

• Fotografen hebben dit thema als uitgangspunt genomen en exposeren hun werk tijdens de week van Open Monumentendag.
  • Verder hebben de dichters van het Alkmaarse Dichtersgilde zich op hun beurt weer door de foto’s laten inspireren door gedichten te maken. De expositie is te bezichtigen van dinsdag 10 september tot en met vrijdag 13 september van 11.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag op de Open Monumentendag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Op zaterdag geeft de Historische Vereniging ook aandacht aan de actie voor het beeld van Truus Wijsmuller.
  • Ook op zaterdag: aandacht voor de Monumentenloods, waar de Historische Vereniging beheerder van is.

Nog geen lid? Dit is úw kans!
Wat kunt u doen bij een (normaal) Open Huis..? Kennismaken met de HVA en even rondneuzen wellicht. In ons archief bevinden zich vele oude en nieuwe foto’s, prentbriefkaarten en boeken van en over de stad. Ook voor oude en nieuwe nummers van ons zeer boeiende tijdschrift ‘Oud Alkmaar’ kunt u even langskomen.

Elke tweede zaterdag van de maand
Mogelijk ook kunnen wij uw vragen beantwoorden over de geschiedenis van Alkmaar. Het kan ook zijn dat u juist ons iets interessants wilt laten zien of vertellen dat te maken heeft met de historie van Alkmaar. Of misschien wilt u alleen even langskomen om een praatje te maken, een kop koffie te drinken en bent u algemeen geïnteresseerd in het doen en laten van de Historische Vereniging Alkmaar. Wij ontvangen u graag.iedere tweede zaterdag van de maand, van 10.00-13.00 uur, aan de Nassaulaan 43 in Alkmaar.

• Iedere tweede zaterdag van de maand
  • van 10.00-13.00 uur
  • bij de Historische Vereniging Alkmaar
  • Nassaulaan 43 in Alkmaar.

PS. Was u als lid (!) nog niet in staat uw boek ‘De Grote kerk van Alkmaar, 500 jaar bouwen en behouden’ op te halen, dan ligt het boek ook op deze ochtend nog voor u klaar. Wel de brief met envelop meebrengen die u ontving als van onze vereniging.