Het thema van Open Monumentendag 2016 is ‘Iconen en symbolen’. De Historische Vereniging Alkmaar heeft de Alkmaarse beeldend kunstenaars uitgenodigd werken beschikbaar te stellen voor een expositie in de Monumentenweek in de Kapelkerk. U bent van harte welkom om de Alkmaarse kunstwerken die geïnspireerd zijn door “Iconen en Symbolen” te komen bewonderen. Op de middagen van 6 t/m 9 september van 13-17 uur en 10 september van 10-17 uur is de Kapelkerk voor u geopend.

De bestuursleden en de gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar zijn er uw gastheren en -vrouwen. Zij houden meteen Open Huis, zodat u met uw eventuele geschiedenisvragen ook op verhaal kunt komen. Koffie of thee maken uw komst nog aangenamer.

Kapelkerk, Laat 80, Alkmaar

6-10 september 2016