Kapelkerk foto R.Sierag

De Kapelkerk heeft een spannende tijd achter de rug. Het leek er een tijdje op, dat er geen toekomst meer was voor het gebouw. Toen pleitte de gemeente voor theatergezelschap De Karavaan als nieuwe bewoner. Uiteindelijk is de Gereformeerde Kerk Alkmaar de nieuwe eigenaar geworden. Wij hadden daar een mening over en zijn blij, dat het gebouw verder kan met de kerkfunctie waarvoor het bedoeld is. Dat lijkt ons het veiligst voor het behoud van dit schitterende monumentale bezit in onze stad. De Gereformeerde Kerk Alkmaar wil het gebouw nu ook vaker gaan openstellen voor een algemeen publiek. Om daar aandacht voor te vragen kregen wij het verzoek mee te werken aan een feestelijke ‘open dag’. Op zondag 25 september is het zover. Na de kerkdienst van 10:00 uur zal er om 11:30 uur een ontvangst zijn van buurtbewoners en andere geïnteresseerden. De burgemeester heeft toegezegd te spreken. Onze leden zijn ook van harte welkom om verwend te worden met behartigenswaardige woorden, maar natuurlijk ook met lekkernijen en muziek.
Piet Verhoeven, voormalig hoofd van de afdeling Monumentenzorg Alkmaar verzorgt om 20.00 uur een boeiende lezing over de geschiedenis van de Kapelkerk, met name ook van de laatste zeer ingrijpende restauratie. Frank van Wijk zorgt voor de muzikale omlijsting. Onze leden zijn ook daarbij van harte welkom.

Kapelkerk, Laat, Alkmaar

25 september 2016

11:30 uur Ontvangst belangstellenden, voordrachten, muziek, hapjes en drankjes (gratis)

20:00 uur Lezing door Piet Verhoeven over de restauratiegeschiedenis van de Kapelkerk (gratis)