Open Huis Historische Vereniging Alkmaar

Op zaterdag 14 april a.s. houdt de Historische Vereniging Alkmaar Open Huis van 10.00 tot 13.00 uur aan de Nassaulaan 43 te Alkmaar.

Tijdens dit Open Huis kunt u kennismaken met de Historische Vereniging Alkmaar en haar activiteiten. Als u inlichtingen wilt  over wandelingen, lezingen, documentatie of lidmaatschap kunt u deze tijdens dit Open Huis verkrijgen.

Vragen over de geschiedenis van Alkmaar kunnen we misschien beantwoorden of verder voor u opzoeken. Bent u geïnteresseerd in aanvulling van uw boekenbestand over Alkmaar dan bestaat daartoe ook de mogelijkheid. Iedere bezoeker wacht bij bezoek aan dit Open Huis bovendien een verrassing.

Centraal staat ditmaal het prentbriefkaarten- en fotoarchief. Regelmatig wordt de HVA verblijd met een schenking van prentbriefkaarten en/of foto’s. Tijdens dit Open Huis kunt u daar kennis van nemen en de aanwezige albums inzien.

Dit archief wordt ook gebruikt ter ondersteuning van activiteiten in de stad. Hoe dit gebeurt kunnen we u tijdens dit Open Huis vertellen.

Het Open Huis van de Historische Vereniging vindt plaats op 14 april van 10.00 tot 13.00 uur, Nassaulaan 43 te Alkmaar en verder elke tweede zaterdag van de maand behalve in juli en augustus.