Nassaulaan 43

Alkmaar, een prachtige historische stad!

Wilt u meer weten over de Historische Vereniging Alkmaar en over de geschiedenis van de stad? U bent van harte welkom tijdens onze Open Huis-dagen, iedere tweede zaterdag van de maand, van 10.00-13.00 uur, aan de Nassaulaan 43 in Alkmaar.

De eerstvolgende datum is zaterdag 11 mei a.s. Wat kunt u hier doen..? Kennismaken met de HVA en even rondneuzen wellicht. In ons archief bevinden zich vele oude en nieuwe foto’s, prentbriefkaarten en boeken van en over de stad. Ook voor oude en nieuwe nummers van ons zeer boeiende tijdschrift ‘Oud Alkmaar’ kunt u even langskomen.

Mogelijk ook kunnen wij uw vragen beantwoorden over de geschiedenis van Alkmaar. Het kan ook zijn dat u juist ons iets interessants wilt laten zien of vertellen dat te maken heeft met de historie van Alkmaar. Of misschien wilt u alleen even langskomen om een praatje te maken, een kop koffie te drinken en bent u algemeen geïnteresseerd in het doen en laten van de Historische Vereniging Alkmaar. Wij ontvangen u graag.

PS. Was u als lid (!) nog niet in staat uw boek ‘De Grote kerk van Alkmaar, 500 jaar bouwen en behouden’ op te halen, dan ligt het boek ook op deze ochtend nog voor u klaar. Wel de brief met envelop meebrengen die u ontving als van onze vereniging.

PS. De mooie bomen op de foto van ons kantoor zijn inmiddels verwijderd, wegens een kastanjeziekte. De gemeente heeft zijn belofte nagekomen: snel nieuwe bomen van een forse maat. Ze staan er nu. Nog niet in blad, maar de zomer wordt weer groen op de Nassaulaan!