Open Huis zaterdag 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober a.s. houdt de Historische Vereniging Alkmaar een Open Huis van 10.00 tot 13.00 uur aan de Nassaulaan 43 te Alkmaar.

Tijdens dit Open Huis  kunt u kennismaken met de Historische Vereniging Alkmaar en haar activiteiten. Als u inlichtingen wilt  over wandelingen, lezingen, documentatie of lidmaatschap kunt u deze tijdens dit Open Huis verkrijgen.

Vragen over de geschiedenis van Alkmaar kunnen we misschien beantwoorden of verder voor u opzoeken. Bent u geïnteresseerd in aanvulling van uw boekenbestand over Alkmaar dan bestaat daartoe ook de mogelijkheid. Iedere bezoeker wacht bij bezoek aan dit Open Huis bovendien een verrassing.

Centraal staan ditmaal recente schenkingen. Zie de beide voorbeelden op deze pagina, foto’s van leerlingen van de ‘Pruimenschool’ aan de Oudegracht uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Er zijn foto’s, prentbriefkaarten en aardewerk te zien.

Het Open Huis van de Historische Vereniging vindt plaats op 14 oktober van 10.00 tot 13.00 uur, Nassaulaan 43 te Alkmaar en verder elke tweede dinsdag van de maand behalve in juli en augustus.