Alkmaar, een historisch Prachtige stad!

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Alkmaar? U bent van harte welkom tijdens onze Open Huis-dagen iedere tweede zaterdag van de maand van 10.00-13.00 uur, aan de Nassaulaan 43, Alkmaar.

Met ruim 60 personen liepen 6 gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar vorige week maandag 28 mei langs panden in de binnenstad, waar schrijvers uit Alkmaar woonden en waar  boekbinderijen, bibliotheken, drukkerijen en kantoorboekhandelaren voorheen, gevestigd waren. De wandeling was genoemd ‘Alkmaar in Boeken’. De prachtige verhalen die de wandelaars te horen kregen vulden met gemak de twee uren die de wandeling duurde.

Heeft u dit alles gemist? Wij kunnen u daarover meer vertellen tijdens uw bezoek aan ons kantoor aan de Nassaulaan. In ons archief bewaren wij vele oude en nieuwe foto’s, boeken en tijdschriften ‘Oud Alkmaar’. Mogelijke kunnen we ook andere vragen over de geschiedenis van Alkmaar beantwoorden. Het kan ook zijn dat u aan ons iets wilt vertellen over Alkmaar. Wij ontvangen u graag met een kopje koffie, zaterdag, 9 juni van 10.00-13.00 uur, Nassaulaan 43, Alkmaar.

(Op de foto: Geboortehuis Toontje Poland (geb. 1795), Verdronkenoord 90 ‘In de vergulde zevenster’. Johan Fabricius beschreef zijn levensverhaal in 2 boeken.)