Als gevolg van de maatregelen inzake het cornavirus zijn een aantal activiteiten van de Historische Vereniging Alkmaar aangepast of uitgesteld. Wij informeren u via deze website, onze e-mail nieuwsbrief en onze Facebook-pagina. Het gaat om de volgende activiteiten:

Vervallen dit jaar

Alle geplande wandelingen, lezingen (ook van het Alkmaars Historisch Café) en ons maandelijks Open Huis.

Uitgesteld

– de Algemene Leden Vergadering – gepland op 7 april – wordt een online/livestream ALV op 6 oktober. Meer info volgt.

– het beeld van/voor Truus Wijsmuller is geplaatst; wij hopen op een feestelijke onthulling volgend jaar, inclusief pop-up museum + krant

– ook het Pinksterdrie-uitstapje naar Deventer schuift door naar volgend jaar.

Wat gaat vooralsnog wél volgens planning door:
Open Monumentendag/weekend op zaterdag 12 + zondag 13 september, zonder centraal evenement in de Grote Kerk

Algemene Leden Vergadering

Onze Algemene Leden Vergadering (ALV) gaan we dit jaar héél anders doen: het wordt een livestream ofwel live-uitzending vanuit de gerestaureerde Consistorie van de Grote Kerk. Rondom de gebruikelijke agenda wordt deze uitzending door een aantal video-items, onder andere een interview met de restaurateur van de consistorie, die vorig jaar sprak op onze ALV.

Voorafgaand vindt u relevante financiële informatie over het afgelopen jaar op deze pagina.

rm – 4 7 2020