Schermerdijk

Martin Bosch – oud voorzitter van de SMS (Schermer Molens Stichting) – verzorgt op dinsdagavond 12 december 2017 een lezing over de droogmakerij de Schermer. De lezing vindt plaats in de Sociëteit aan het Varnebroek te Alkmaar en begint om 20.00 uur. De toegang is voor HVA-leden gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,-.

Op 1 januari 2015 werden de gemeenten Alkmaar, de Rijp en Schermer samengevoegd tot de nieuwe gemeente Alkmaar. Daarmee  werd niet alleen de oppervlakte van de oude gemeente Alkmaar vergroot, maar werd vooral ook de diversiteit van het cultureel erfgoed verbreed en verrijkt.  Martin Bosch staat op deze avond stil bij de Schermer. Wat heeft deze droogmakerij uit de 17e eeuw ons te bieden en wat kunnen we er zien en ervaren?  Hij staat ook stil bij de plannen van het waterschap Hollands Noorderkwartier om een deel van de dijken van de Schermer te versterken. Een spanningsveld tussen veiligheid, waterbeheersing en behoud van cultuur erfgoed.

Sociëteit Varnebroek, 20.00 uur.

Leden gratis, niet-leden €3,00 (incl. kop koffie of -thee).