Alfred Peet Berkeley 1971

Op dinsdag 10 mei 2016 organiseert de Historische Vereniging Alkmaar een lezing over het leven van Alfred Peet, de Alkmaarder die een belangrijke rol heeft gehad in de Amerikaanse koffiewereld. De lezing zal worden verzorgd door Jasper Houtman, eindredacteur van het Financieel Dagblad.

Jasper Houtman heeft een boek geschreven over het over Alfred Peet (1920-2007), de Alkmaarder die een belangrijke rol heeft gehad in de Amerikaanse koffiewereld en daar wordt gezien als de geestelijk vader van de huidige koffiecultuur. Voor zijn boek is Jasper Houtman tweemaal naar de Verenigde Staten gereisd en heeft hij vele mensen geïnterviewd, zowel familie van Peet, oud-collega’s van hem en vakbroeders, onder wie de drie oprichters van Starbucks. Het boek is in april 2016 verschenen. (Lees hier een recensie uit het Financieel Dagblad.)

Alfred Peet leefde van 1920 tot 1945 in Nederland en heeft een belangrijk deel van zijn leven in Alkmaar doorgebracht. Zijn vader had een koffiebranderij aan het Fnidsen (Koorn & Co). Alfred Peet is ook bekend als de man die de oprichters van Starbucks het vak heeft geleerd. Zonder de Alkmaarse Alfred was het beroemde merk Starbucks nooit geboren.

De lezing wordt op dinsdag 10 mei 2016 gehouden in de Sociëteit, Varnebroek 31.

Aanvang 20.00 uur.

De lezing is gratis voor leden van de Historische Vereniging Alkmaar.

Niet leden betalen € 3,00