Doe mee met ons project ‘Walk of History’

Wilt u een tegel van de ‘Walk of History’ adopteren? Dan kan! Lees verder en steun dit prachtige Alkmaar-project.

In het 1e kwartaal van 2016 wordt de Langestraat door de gemeente Alkmaar opnieuw bestraat en heringericht. De Historische Vereniging Alkmaar heeft in overleg met de gemeente Alkmaar en de winkeliersvereniging WBA de ‘Walk of History’ van kunstenaar Pauline Bakker omarmd. Het project bestaat uit vijftig lichtgevende tegels, die in chronologische volgorde  de geschiedenis van Alkmaar verbeelden. Het belicht de stad in de middeleeuwen, tijdens Alkmaars Victorie, in Alkmaars gouden eeuw en komt via de Franse tijd, de industriële revolutie en de wereldoorlogen in onze moderne tijd. AZ mag de reeks afsluiten. De Historische Vereniging Almaar heeft de thema’s voor de tegels voorgesteld. We schrijven ook de verhalen over iedere tegel.

De ‘Walk of History’ is uniek, artistiek, educatief en aantrekkelijk voor toeristen en bewoners van de stad en ommeland. Het geeft publicitaire kansen ver over de stadsgrenzen. Het verhaal bij iedere tegel zal te lezen zijn op een website, op te roepen op de smartphone en in een brochure, op te halen bij de VVV, de bibliotheek, het Stedelijk Museum. Vanwege de educatieve en toeristische waarde zal de begeleidende uitleg meertalig zijn. Daarnaast wordt er door de Historische Vereniging Alkmaar en de bibliotheek met hulp van het Stedelijk Museum en het Regionaal Archief een boek uitgegeven, waarin de afbeeldingen en verhalen worden gepresenteerd.

Om dit project mogelijk te maken zijn er al fondsen en instellingen benaderd voor een sponsorbijdrage, terwijl ook de gemeente een financiële bijdrage levert. Voor het nog resterende bedrag doen wij een beroep op de Alkmaarse inwoners om een kunsttegel te adopteren. Dat kan in de vorm van een schenking van €1000 aan de Historische Vereniging Alkmaar, die de status heeft van “culturele ANBI”. Deze schenking maakt een aanzienlijk fiscaal voordeel mogelijk. In het gunstigste geval neemt de fiscus van die €1000€ maar liefst €650 voor zijn rekening. Dan kost zo’n tegel dus slechts €350. Er zijn inmiddels spontaan al veel tegels geadopteerd.

U kunt uw schenking storten op NL62INGB0000600401 t.n.v. Historische Vereniging Alkmaar, onder vermelding van ‘Walk of History’.

Klik hier voor meer uitleg over schenken als privépersoon of als bedrijf.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met info@hvalkmaar.nl  onder vermelding Walk of History.  Wij hopen met uw steun deze belangrijke culturele, educatieve en toeristische attractie te kunnen realiseren.

Klik hier voor het overzicht van de thema’s. De rode stippen markeren de tegels, die reeds worden gedoneerd.