Bij deze historische wandeling van de Historische Vereniging Alkmaar leiden onze gidsen u vanaf het Hofplein door de oude stad met de diverse oude marktplaatsen, langs de historische panden waar o.a. apothekers, modehuizen, wijnkopers, kuipers, mandenmakers en hoefsmeden gevestigd waren. Winkels waar fietsonderdelen, religieuze artikelen, hoeden en petten aangeboden werden. Langs ateliers en werkplaatsen van ambachtslieden, die daar hun producten verkochten.

Start: om 14.00 uur vanaf het Hofplein, Alkmaar. De wandelingen van de Historische Vereniging Alkmaar zijn gratis.

We nodigen u van harte uit om deze historische tocht mee te lopen!

Netty Bleichrodt-Vegter,
Coördinator Open Huis en Wandelingen HVA

Photocredits:

Hoofdbeeld: Interieur van de hoedenwinkel van Tjeertes aan de Achterstraat nr. 21.1985. De foto’s is afkomstig van de expositie “Winkels kijken in het Stedelijk” 1985/86.

Kadebeeld: Fnidsen. Groothandenl in klompen Wed. J.P. Boom & Zonen. Met personeel voor de winkel en enorme stapels klompen in en voor de winkel in de Wijde Glop. (1915)

Derde beeld: Achterdam 8, Kuiperij Stikvoort. Onderpui. Rijksmonument. Puilijst, schuiframen.Tot rond 1960 Kuiperij Stikvoort. De kuiper, Koos Stikvoort, woonde tot rond 1980 op Achterdam 10. Bronvermelding: Onbekend / Collectie Regionaal Archief Alkmaar / RAA011008660