Brouwerij Den Burg

Wandeling Dorstig Alkmaar

Op woensdag  25 mei om 19.00 uur organiseert de Historische Vereniging Alkmaar een wandeling rond  het thema “Dorstig Alkmaar”.

Tijdens deze wandeling krijgt u te horen hoe de Alkmaarders in vroeger tijden hun dorst lesten. Dat was geen eenvoudige opgave en vergde heel veel organisatie. Niet alles wat gedronken werd was veilig en daarom waren allerlei voorzorgsmaatregelen noodzakelijk. Waarom was bier eeuwenlang een populaire drank? Wie bracht Alkmaarders tot het drinken van thee. Hoe bereikte de stad uiteindelijk de levering van veilig, schoon water en wat was daar voor nodig. Welke gezondheidsmaatregelen nam het bestuur van de stad hiervoor.

De invloed van Alkmaar op het huidige aanbod van lekkere koffie is onmiskenbaar. Wat heeft Starbucks te maken met het Fnidsen?

In de stad stonden bierbrouwerijen, melkfabrieken en een cichoreifabriek. Ook werd er volop in wijn gehandeld.

Er staat u dus een interessante wandeling te wachten waarin duidelijk zal worden dat het lessen van de dorst of het nuttigen van een glaasje geen vanzelfsprekende zaak was, maar een ingewikkeld samenspel van vele factoren.

De start van de wandeling op 25 mei is op het Waagplein bij het Waaggebouw..

Aanvang 19.00 uur. Deelname is gratis.

Brouwerij Het Fortuin