De winnaar van 2015 uit de categorie 'woonhuizen nieuw'.

Tientallen nieuwe en gerestaureerde panden van de afgelopen twee jaar uit de monumentale delen van Alkmaar dingen mee naar de begeerde Puienprijs 2017. Na een voorselectie blijven er 20 panden over om de prijswinnaars aan te wijzen. Vijf panden voor vier categorieën: woonhuis gerestaureerd, woonhuis nieuw, zakelijk pand gerestaureerd en zakelijk pand nieuw. Bovendien is er een publieksprijs.

Op zondag 5 november kon u om 14:00 uur mee doen met onze Puienprijswandeling. Start was op het Canadaplein. Duur ca. 2 uur.  Deelname was gratis. We wandelden langs de genomineerde panden en vertelden u over de ontwerpen en de restauraties. In veel gevallen konden we u ook aan de hand van oude afbeeldingen laten zien wat er eerst op deze plekken stond, zodat u de verbetering van de stad zelf kon ervaren. De wandeling gemist? Jammer, maar u kunt hem hier ook downloaden en zelf doen. Met de informatie over de panden op deze website kunt u via gsm of i-pad de bijzondere gegevens bij de hand houden.

De feestelijke uitreiking van de Puienprijs 2017 vindt plaats op woensdag 22 november 2017 om 20:00 uur in het Gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Picassolaan 20 te Alkmaar. De toegang is gratis.