Sterke nominaties voor Puienprijs 2019!

De werkgroep Puienprijs van de Historische Vereniging Alkmaar heeft afgelopen maanden weer keihard gewerkt om maar liefst 20 nominaties te vinden voor de Puienprijs 2019. De Puienprijs wordt door de HVA óm de twee jaar uitgereikt en is al jaren een fenomeen in Alkmaar en omstreken. Dit jaar omvat de Puienprijs 4 categoriën.

Recent zijn de genomineerden op de hoogte gebracht van hun nominatie en worden de nominaties in de media en op deze website bekendgemaakt. In ieder geval kunt u woensdagavond 13 november alvast boeken in uw agenda, want dan vindt de uitreiking van de Puienprijs (in dus 4 categoriën) én de Publieksprijs plaats in wijkcentrum Overdie.

Wat is de Puienprijs?

De Historische Vereniging Alkmaar (HVA) stelt zich als doel: het beschermen en voor het nageslacht bewaren van de historische schoonheid van Alkmaar en omgeving. Dit doen wij onder andere door het geven van welstandsadviezen. Sinds 2007 wordt door de HVA tweejaarlijks de Puienprijs uitgereikt, enerzijds om – als het gaat om restauraties of verbouwingen van panden of winkels – fraaie initiatieven in stad en omgeving te waarderen en aan te moedigen, anderzijds om kritisch te zijn op duidelijk minder fraaie initiatieven. In diverse categorieën (dit jaar: 4) worden genomineerden verzameld, waaruit winnaars worden gekozen. De Puienprijscommissie van de HVA maakt deze winnaars tijdens de Puienprijsavond bekend en gaat dan dieper in op de selectie en historie van de nominaties.

De Puienprijsavond wordt gehouden op:

• Woensdag 13 november 2019
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8 te Alkmaar.
  • Aanvang: inloop vanaf 19.30 uur; start om 20.00 uur

De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom!

Archief Puienprijs

Inspiratie? Hier vindt u informatie over de Puienprijs in de afgelopen jaren:

Puienprijs 2017

Puienprijs 2015