ags-architects-stadhuis-vianen_001-1030x852

Pinksterdrie 2018

Op dinsdag 22 mei maakten wij onze jaarlijkse Pinksterdrie-excursie. Met 65 leden ging de reis naar Vianen. Na de koffie met gebak in restaurant De Vrijstad leidden leden van de historische vereniging van Vianen ons door de stad en bezochten wij onder andere het stadhuis, de kerk en de restanten van het kasteel Batestein. Carly Misset hield in de kerk een  lezing  over de band Alkmaar-Vianen, met als verbinding het geslacht Van Brederode. De catering werd uitstekend  verzorgd in Restaurant De Vrijstad. Enkele volhouders waagden zich nog aan het beklimmen van de kerktoren waar  genoten werd van het schitterende uitzicht over stad en land, terwijl beneden de anderen al in de zon op het terras aan de borrel zaten. Om half zeven stapten we weer bij het station in Alkmaar uit, tevreden over een boeiende dag. Klik voor foto’s.

Pinksterdrie 2017

Op dinsdag 6 juni maakten 84 leden de Pinksterdrietocht naar Leeuwarden. Het thema van Open Monumentendag is ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’, een thema waar Friesland zich uitstekend voor leent. Onderweg naar Leeuwarden bezochten we de fraaie Popta State in Marssum. In Leeuwarden verkenden  we de stad te voet en per boot en brachten  een bezoek aan het Grafelijk hof, waar we de lunch nuttigden. Gidsen van het Historisch Centrum lieten ons bekende en onbekende delen van de hoofdstad zien. Ondanks de code geel, die het KNMI had uitgegeven hadden we een mooie dag, met regen, maar ook met zon.

Pinksterdrie 2016

In 2016 ging de Pinksterdrietocht naar Den Bosch. Het monumentendagthema van 2016 was “Iconen en symbolen”. Er werd een bezoek gebracht aan de permanente tentoonstelling van reproducties op ware grootte in het Jheronimus Bosch Art Center. Onze zustervereniging Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch verzorgde een stadswandeling en een boottocht over de Binnendieze.

2015-leerdam

Pinksterdrie 2015

In 2015 ging de Pinksterdrietocht naar Leerdam. Het monumentendagthema van 2015 is “Kunst en Ambacht”. Daarom werd een bezoek gebracht aan de glasfabriek, Royal Leerdam Crystal, desgewenst nog uit te breiden met een bezoek aan het Nationaal Glasmuseum. Het Museum Hofje van Aerden was een onverwachte verrassing vanwege de bijzondere kunstschatten en de prachtige tuin. Klik hier voor het programma. Klik hier voor de achtergrondinformatie, die in de bus werd verteld.
2014-spoorwegmuseum

Pinksterdrie 2014

De Pinksterdrietocht ging in 2014 naar Utrecht. ’s Ochtends werd er een bezoek gebracht aan het vernieuwde en vergrote Spoorwegmuseum. Het monumententhema van dit jaar was immers “Op reis”, met speciale aandacht voor rollend cultureel erfgoed.

’s Middags kon worden gekozen uit verschillende wandelingen, o.a. een Jugendstil-architectuurwandeling en en wandeling langs Hofjes en Steegjes. Klik hier voor het programma. Klik hier voor de achtergrondinformatie, die in de bus werd verteld.

pinksterdrie-2013

Pinksterdrie 2013

Naar Delft op dinsdag 21 mei a.s.

Lees de programmabrief hier en het aanmeldingsformulier hier.

Inschrijving op volgorde van aanmelding en betaling.

pinksterdrie-2012

Pinksterdrie 2012

Pinksterdrietocht naar Heemstede en Haarlem op 29 mei 2012, met 104 leden op stap. Dit jaar vanwege het thema van Monumentendag 2012, “Historisch Groen”, onder ander naar Huis te Manpad in Heemstede. Daar hoorde een tentoonstelling bij in het Noord-Hollands Archief, die speciaal voor ons een extra dag open bleef. Vervolgens een rondleiding door de Haarlemse Philharmonie, met lunch en lunchconcert, bezichtiging van de Bavo en een Hofjestocht. Tenslotte een borrel in de Philharmonie.

Klik hier voor de fotoreportage (Foto’s Marlies ten Berge, Leen Spaans)

Klik hier voor de fotoreportage van “Een aangename Lustplaats aan de Heerenweg” (Foto’s Leen Spaans)

pinksterdrie-2011

Pinksterdrie 2011

Pinksterdrie 2011 naar Elburg en Amersfoort met 98 leden.

Klik hier voor de fotoreportage (Foto’s Leen Spaans)