Wilt u meer weten over de Historische Vereniging Alkmaar en over de geschiedenis van de stad? U bent van harte welkom tijdens onze Open Huis-dagen. Deze zijn doorgaans elke tweede zaterdag van de maand & vinden plaats bij ons kantoor in de Nassaulaan. Helaas is het momenteel wel zo dat, als gevolg van de corona-crisis, er pas volged jaar weer een Open Huis plaatsvindt.

In januari weer een Open Huis?
De Open Huis-dagen willen wij in de maanden september tot en met december nog niet door laten gaan. Mocht u ons toch willen spreken, dan raden wij u aan contact met ons op te nemen via dit formulier. Wanneer u in het bericht ook uw telefoonnummer vermeldt, nemen wij contact met u op.

De waarde van ons Open Huis
Wat kunt u doen bij zo’n Open Huis..? Kennismaken met de HVA en even rondneuzen wellicht. In ons archief bevinden zich vele oude en nieuwe foto’s, prentbriefkaarten en boeken van en over de stad. Ook voor oude en nieuwe nummers van ons zeer boeiende tijdschrift ‘Oud Alkmaar’ kunt u even langskomen.

Mogelijk kunnen wij uw vragen beantwoorden over de geschiedenis van Alkmaar. Het kan ook zijn dat u juist óns iets interessants wilt laten zien of vertellen dat te maken heeft met de historie van Alkmaar. Of misschien wilt u alleen even langskomen om een praatje te maken, een kop koffie te drinken en bent u algemeen geïnteresseerd in het doen en laten van de Historische Vereniging Alkmaar.

Wij ontvangen u graag weer volgend jaar, iedere tweede zaterdag van de maand, van 10.00-13.00 uur, aan de Nassaulaan 43 in Alkmaar.

Specs

• Iedere tweede zaterdag van de maand
  • van 10.00-13.00 uur
  • bij de Historische Vereniging Alkmaar
  • Nassaulaan 43 in Alkmaar.

Netty Bleichrodt-Vegter,
coördinatie Open Huis en Wandelingen,