Lezing dinsdag 6 februari 2018 – “De bouwgeschiedenis van de Grote of St. Laurenskerk van Alkmaar” door Carly Misset.

Carly is historica en eindredacteur van het boek, dat in het najaar van 2018 gaat uitkomen over de bouwgeschiedenis van de Grote of St. LaurensKerk. Door de herstelwerkzaamheden van de afgelopen jaren, het archeologisch onderzoek en de plafondschilderingen zijn er tal van nieuwe inzichten gekomen over de bouw van de kerk. En dat heeft ook gevolgen voor de stadsgeschiedenis. De lezing van Carly Misset is de ideale prelude op de vele bijzondere herdenkingsmomenten, die we in het nieuwe jaar rond de Grote of St. Laurenskerk gaan meemaken.

De lezing vindt plaats in de Sociëteit aan het Varnebroek 31 te Alkmaar en begint om 20.00 uur. De toegang is voor HVA-leden gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,-.

Carly Misset