Op dinsdag 10 januari 2017 organiseert de Historische Vereniging Alkmaar een lezing over Alkmaar in oude ansichtkaarten. Aan de hand van oude ansichtkaarten wordt een tocht door een deel van Alkmaar gemaakt. Titel: “Groeten uit Alkmaar”. De lezing zal worden verzorgd door Jan Nachbar.

Jan Nachbar zal het publiek aan de hand van de ansichtkaarten-serie “Groeten uit Alkmaar” meenemen langs historische en belangwekkende plaatsen en gebouwen in de stad Alkmaar. De tocht zal onder meer gaan via de Bierkade, Voormeer, Verdronkenoord, Visbanken, Laat en Koorstraat, naar de Oudegracht. Diverse gebouwen zullen in beeld worden gebracht, waaronder de Accijnstoren, de Laurentiuskerk en het gebouw van V&D.
De lezing wordt op dinsdag 10 januari 2017 gehouden in de Sociëteit, Varnebroek 31.
Aanvang 20.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de Historische Vereniging Alkmaar.
Niet leden betalen € 3,00.