Ann-Katrin Adolph

Op dinsdag 6 oktober organiseert de Historische Vereniging Alkmaar een lezing over de geschiedenis en restauratie van het Hooge Huys. De lezing wordt gegeven door het Hoofd Instandhouding van Vereniging Hendrick de Keyser, Isja Finaly, en restauratiearchitect Ann-Katrin Adolph.

In 2013 werd Vereniging Hendrick de Keyser eigenaar van het Hooge Huys, een van de opvallendste 20ste -eeuwse gebouwen van Alkmaar.  Het pand, een voormalig verzekeringskantoor gebouwd in 1930, staat aan de St Laurensstraat en is van de hand van architect A.J. Kropholler (1881-1973). Het gebouw vormt een duidelijk ensemble met twee andere verzekeringskantoren en het voormalig politiebureau op Kerkplein 9; laatstgenoemde is van dezelfde architect. Kropholler was tot in detail verantwoordelijk voor het ontwerp van het Hooge Huys, inclusief interieur en meubilair.

Architect Kropholler is één van de grondleggers van de Nederlandse traditionele architectuur. Zijn ontwerpen waren vooral populair onder de elite. Hij kwam uit een Amsterdamse familie van musici. Zijn zus M. Staal-Kropholler was de eerste zelfstandige vrouwelijke architect van Nederland.

De lezing wordt op dinsdag 6 oktober gehouden in de Sociëteit, Varnebroek 31.

Aanvang 20.00 uur.

De lezing is gratis voor leden van de Historische Vereniging Alkmaar.

Niet leden betalen € 3,00

Isja Finaly

Hooge Huys

Klik hier voor achtergrondinformatie over het Hooge Huys.