Vlnr: voorzitter Boerderijenstichting Peter Zutphen, voorzitter Historische Vereniging Alkmaar Leen Spaans, Henk de Visser van de Boerderijenstichting, Anjo van de Ven, wethouder Alkmaar

Boerderijenstichting ‘Vrienden van de Stolp’ ontving de Oud Alkmaar Prijs 2018 op 10 april jl. tijdens de Algemene Ledenvergadering. In dit jaar bestaat de stichting 30 jaar. Er is veel waardering van de Historische Vereniging Alkmaar voor de aandacht, die de Boerderijenstichting al deze jaren vraagt voor het behoud van de stolp. De Alkmaarse wethouder Anjo van de Ven ontving bij deze gelegenheid een bloemenhulde voor haar beschermingsbeleid van de Alkmaarse stolpen. Sinds de fusie in 2015 met Schermer-Graft-De Rijp zijn er meer dan 300 stolpen bij gekomen in onze gemeente. Alkmaar heeft er 100 aangewezen, die dit jaar gemeentelijk monument kunnen worden.

Vlnr: voorzitter Boerderijenstichting Peter van Zutphen, voorzitter Historische Vereniging Alkmaar Leen Spaans, Henk de Visser van de Boerderijenstichting, Anjo van de Ven, wethouder Alkmaar.