Christi Klinkert

In het 50e jaar van de Oud Alkmaarprijs zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering op 10 april jl. maar liefst drie prijzen uitgereikt. Marlies ten Berge en Jan Drewes ontvingen beiden de prijs voor hun jarenlange lidmaatschap van de redactie van Oud Alkmaar en de vele artikelen die zijn voor ons blad schreven of redigeerden. Christi Klinkert ontving de prijs voor haar opmerkelijke werk als conservator van het Stedelijk Museum Alkmaar. Dankzij haar werk zijn inmiddels schilders uit Alkmaars historie bij een groot publiek bekend geworden. Lees hier verder. Doordat Chisti Klinkert niet aanwezig kon zijn bij de Algemene Ledenvergadering filmden we de uitreiking de dag ervoor in haar kantoor in het Stedelijk Museum Alkmaar. Deze film (7 minuten) is hier te zien.