Donderdagochtend 11 oktober 2018 werden de 2600 exemplaren afgeleverd van het boek over de bouwgeschiedenis van De Grote Kerk van Alkmaar: 500 jaar bouwen en behouden. Dinsdag 16 oktober is de presentatie voor genodigden in De Grote Kerk. Vanaf dat moment ligt het boek ook te koop in de boekhandel voor €34,95. Wie lid is van de Historische Vereniging Alkmaar of van de Vrienden van de Grote Kerk ontvangt binnen enkele dagen een uitnodiging per brief om gratis een exemplaar te komen ophalen, volgens een rooster op achternaam. Voor wie dan niet kan komen is er een inhaaldag. Voor wie helemaal niet kan komen, bijvoorbeeld te ver weg woont, kan het boek onder rembours per post worden toegezonden. Dit is het cadeau voor de leden en de vrienden vanwege de viering van 500 jaar Grote Kerk, mogelijk gemaakt door de subsidies van vele sponsors en door de hulp van de uitgevers Stichting Alkmaarse Historische Publicaties en Stichting Matrijs. Het schitterend geïllustreerde gebonden boek met harde kaft telt 360 bladzijden op A4-formaat. Bij de in ontvangstname vragen we in een bijgevoegde brief om een vrijwillige donatie. Ons genereuze gebaar vergt natuurlijk toch ook een forse investering van de Historische Vereniging Alkmaar en van de Vrienden van de Grote Kerk. Via de donaties naar draagkracht hopen we deze kosten te bestrijden. Bent u nog geen lid, dan kan dat alsnog via onze website (€20) of die van de Vrienden. Dan profiteert u mee van dit unieke geschenk.