Op zondag 30 juni a.s presenteert La Sfera Armoniosa voor het eerst een heus festival. In vijf verschillende hofjes in Alkmaar treft u die zondagmiddag de absolute top van de Nederlandse muziekscene. Extra leuk: u kunt een uur vóór een concert vanuit een hofje een wandeling met gids genieten. Een bijzondere combinatie die deze middag tot een absoluut unieke middag maakt!

Let op: de wandelingen met gids zijn gratis; voor de Hofjesconcerten kunt u hier tickets kopen.

La Sfera Armoniosa
is een ensemble zònder vaste bezetting. In de kern zitten oprichters Mike Fentross en Paulina van Laarhoven. Vanuit de fluïde vorm van het ensemble ontwikkelt La Sfera Armoniosa op maat gemaakte programma’s aan de hand van de gewenste bezettingen en probeert het zo dicht mogelijk bij oorspronkelijke 16e en 17e eeuwse klanken te komen door met authentieke speelwijzen en instrumenten te werken. Violiste Lidewij van der Voort is concertmeester van het orkest.

Voor de 5 Hofjesconcerten
in Alkmaar nodigde Alkmaarder Mike Fentross verschillende muzikale vrienden uit om de schitterende hofjes in Alkmaar te vullen met muziek uit vervlogen tijden en exotische oorden. Maak vooraf onder leiding van een stadsgids een tocht door onze prachtige historische Alkmaarse binnenstad langs verschillende hofjes en geniet vervolgens van de top van de Nederlandse muziekscene! Aan het eind van de middag wordt collectief afgesloten met een slotconcert bij het Hof van Sonoy.

U kunt gratis mee
met een van de stadswandelingen van Historische Vereniging Alkmaar. Aan de hand van onderstaand blokkenschema kiest u zelf welke concerten en hofjes u graag zou willen zien.

Voor wat betreft het schema boven:

In de eerste twee (horizontale) rijen vindt u 2 starttijden + startlocaties voor de Wandelingen:

• om 13.00 uur vanuit het Wildemanshofje en het Hof van Sony;
  • om 13.15 uur vanuit het Huis van Achten, Paling van Foreest* en het Ringershof.* Het betreft hier het hof Paling van Foreest op de hoek Geest/Zevenhuizen.

Klik hier om meer te weten te komen over het programma, om het blokkenschema te bekijken en tickets te bestellen!

De Hofjesconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Het Victoriefonds, de Gemeente Alkmaar, Erfgoed Gemeente Alkmaar, de Heeren van Sonoy, van Alckmaer voor Wonen, de Historische Vereniging Alkmaar, de bewoners van Ringershof, het Wildemanshofje, het Huis van Achten, Provenhuis Paling en van Foreest en natuurlijk vele vrijwilligers!