De nieuwe OUD ALKMAAR is uit

Ons prachtmagazine werd de afgelopen dagen weer bezorgd bij onze leden. En waarvan kunnen zij dit keer genieten?

Dat chique appartementengebouw op de hoek van de Koorstraat en de Heul begon ooit als een filiaal van de Nederlandsche Bank. De geschiedenis van die plek en van het gebouw werd in het afgelopen seizoen tijdens een boeiende lezing al eens uit de doeken gedaan door Feyko Alkema. Op veler verzoek maakte hij er een lezenswaardig artikel van.

Marlies ten Berge dook voor ons in de geschiedenis van de Alkmaarse padvinderij. In een uitgebreid en rijk geïllustreerd artikel belicht zij de eerste vijfendertig jaar. Voor de oud-padvinders een feest der herkenning, vermoeden wij.

Peter Smit verraste ons deze zomer met zijn Alkmaarse popgeschiedenis van de sixties, waarover hij in de Alkmaarse Historische Reeks zijn boek ‘NH-beat’ uitbracht. Voor de jazzgeschiedenis van die jaren schreef hij aanvullend het artikel ‘Jazz in Alkmaar in de sixties’.

‘Een eerbetoon aan J.D. Kila’, dat is het artikel van Louis Frankenberg. Voor zijn gedeporteerde familieleden werden in de Langestraat herdenkingsstenen gelegd. Oud-redactielid Joop Kila hielp de herinnering aan de Joden van Alkmaar te bewaren, met name door zijn boek ‘Kaddiesj voor Joods Alkmaar’.

Wilt u het ook graag lezen, maar bent u nog geen lid van onze vereniging? Meld u zich dan hier aan. Voor €20 per jaar ontvangt u onze magazines thuis, geniet u van de andere voordelen van onze vereniging (lezingen, wandelingen, excursies) en steunt u het goede werk van aandacht voor onze Alkmaarse schat aan geschiedenis en monumenten.