Op dinsdag 22 mei maakten wij onze jaarlijkse Pinksterdrie-excursie. Met 65 leden ging de reis naar Vianen. Na de koffie met gebak in restaurant De Vrijstad, waar we van de voorzitter van de Historische Vereniging Vianen een boek overhandigd kregen over de Viaanse geschiedenis van het geslacht Van Brederode, leidden leden van die vereniging ons door de stad en bezochten wij onder andere het stadhuis, de kerk en de restanten van het kasteel Batestein. Carly Misset hield in de kerk een  lezing  over de band Alkmaar-Vianen, met als verbinding het geslacht Van Brederode. De catering werd uitstekend  verzorgd in Restaurant De Vrijstad. Enkele volhouders waagden zich nog aan het beklimmen van de kerktoren waar  genoten werd van het schitterende uitzicht over stad en land, terwijl beneden de anderen al in de zon op het terras aan de borrel zaten. Om half zeven stapten we weer bij het station in Alkmaar uit, tevreden over een boeiende dag. Klik hier voor een fotoreportage.