Presentatie Kaart Caesar van Everdingen op donderdagavond 27 oktober a.s. in de Prinsenzaal van het stadhuis

De vijfde kaart in de reeks van AlkmaardersopdeKaart is die van de grootste schilder die Alkmaar heeft voortgebracht (je kunt hem vergelijken met Rembrandt) namelijk Caesar van Everdingen (1616/1617 – 1678)
We hebben een wandelroute op de kaart van kaartenmaker Joan (zoon van Willem) Blaue aangebracht die loopt langs een tiental plekken in de stad waar Caesar is geboren, heeft gewerkt, waar hij met zijn vrouw woonde en waar na zijn dood een hofje voor alleenstaande vrouwen is gesticht.
Kortom een leuke route door de stad met als hoogtepunt de orgelluiken in de Grote st Laurenskerk. Op de kaart is natuurlijk ook weer een korte beschrijving te vinden van leven en belangrijkste werken van Van Everdingen.

De presentatie van deze kaart vindt plaats tijdens de lezing over historische juwelen van de bekende ’Tussen Kunst en Kitsch’ expert Martijn Akkerman.

Akkerman zal dan ook ingaan op de juwelen die te zien zijn op de schilderijen van Van Everdingen en die nog tot 22 januari 2017 te zien zijn op de tentoonstelling Vleiend Penseel in het Stedelijk Museum te Alkmaar.

Kaarten voor deze interessante lezing en presentatie van de nieuwe kaart zijn van tevoren te verkrijgen bij de Bibliotheek Kennemerwaard.

“Alkmaarders op de kaart” is een comité, waarin de Historische Vereniging Alkmaar participeert.