Alkmaar uit de Kunst, tentoonstelling in de Grote St. Laurenskerk

ALKMAAR UIT DE KUNST. Loop deze week eens binnen in de Grote St. Laurenskerk, om de jubileumexpositie van de Historische Vereniging Alkmaar te zien. Alle dagen van 11-17 uur t/m zondag 13-9 (behalve vrijdag 11 en woensdagmiddag 9-9 wegen besloten gezelschappen). De vereniging is 90 jaar en om dat te vieren biedt zij de stad een gratis tentoonstelling aan. Kunstenaars uit Alkmaar hebben hun werk ingebracht: hypermoderne werken, naast traditionele stadsgezichten: “de stad in verandering”. De combinatie is verrassend, vernieuwend en charmant. Alle kapellen van de kerk hangen vol. Er hoort een prachtig boek bij: ‘Alkmaar uit de Kunst’. Een groot deel van de schilderijen is ook te koop.

Alkmaar uit de Kunst

Het boek is alleen ‘te krijg’. Al onze 1300 leden ontvingen het deze dagen.  Wie dit collectors-item ook wil bemachtigen kan zich melden bij de boekhandels Feijn (Laat), Keerpunt (Huigbrouwerstraat) en Van der Meulen (Langestraat). Indien u zich als lid van onze vereniging inschrijft à €20 ontvangt u het boek gratis. Leden ontvangen daarnaast drie keer per jaar ons magazine Oud Alkmaar en mogen  gratis naar onze lezingen komen. Bovendien kunt u meewandelen met onze themawandelingen en meegaan met de Pinksterdrie-excursie. Belangrijkste is wel, dat u ons steunt met ons werk voor het behoud van de monumentale stad en de verspreiding van de kennis over de Alkmaarse geschiedenis.

Alkmaar uit de Kunst, tentoonstelling in de Grote St. Laurenskerk