Zondag 15 oktober start de laatste stadswandeling van de Historische Vereniging Alkmaar voor dit seizoen. Wandelt u mee? We starten op het Canadaplein om 14.00 uur. Onderweg laten we u alle plekken zien, die verbonden zijn met Alkmaars geldhandel, de eigen munt van weleer, de pleisterplaatsen voor de kooplieden. Belasting werd er soms op een voor ons vreemde manier vastgesteld. Boetes werden aan Alkmaarders opgelegd vanwege de deelname aan de Caes en Brood-opstand in 1491. Ook hoort u hoe de Alkmaarse vroedschap tijdens het beleg in 1573 het tekort aan baar geld wist op te lossen. We komen langs de plaatsen waar banken gevestigd waren, maar ook waar de post- en telegraafdiensten waren ondergebracht. Soms herkent u het nog en anders helpen onze gidsen u de herinneringen op te halen. Wist u dat het sparen voor de Zilvervloot een Alkmaarse voorloper had?

Kortom een zeer gevarieerde stadswandeling met veel informatie over Alkmaars geldverleden.

Deelname is gratis. Opgave vooraf is niet nodig. Onze gidsen verwachten u op 15 oktober om 14.00 uur op het Canadaplein en nemen u mee in een boeiende wandeling van ca. anderhalf uur. Daarna ziet u uw stad weer met andere, nieuwe ogen. En is de Alkmaarse Mercurius geen onbekende meer voor u.