Historische wandeling langs ‘Plekken van plezier’
De gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar hebben rond het landelijke thema van Open Monumentendag ‘Plekken van Plezier’ een bijzondere wandeling samengesteld. Hoogstwaarschijnlijk denkt u deze ‘Plekken’ wel te kennen, zoals de cafés, de restaurants, de theaters en de bioscopen, maar er is veel meer te vertellen. Bijvoorbeeld over de kermis en de schutterswedstrijden op het Doelenveld, de markten en de zeer oude ambachten op de Achterdam. Nee, verkeerd gedacht, dat waren namelijk de kuipers, touwslagers en zadel- en zeilmakers. U komt langs het geboortehuis van Marco Borsato, het woonhuis van Gerard Joling en Rob de Nijs, de dans- en balletschool, de plaats van de terechtstellingen op de Platte Stenen brug en nog veel meer.

Wilt u meelopen?

• Wanneer: zondag 15 september
  • Hoe laat: om 14.00 uur
  • Startplek: vanaf het Doelenveld

Deelname is gratis. We zien u graag, zorg dat u erbij bent!

Netty Bleichrodt-Vegter,
Coördinator Open Huis en Wandelingen HVA

Headerphoto:
Omgevallen zweefmolen van de firma Benner op de kermis op het Hofplein,
25 augustus 1947, deelcollectie Collectie Regionaal Archief Alkmaar