Het toneelstuk over twee sterke en bijzondere vrouwen, dat in het afgelopen voorjaar zo’n succes was in Enkhuizen met vier uitverkochte voorstellingen, komt nu naar Alkmaar. Om precies te zijn: in de grote zaal van Artiance op zondag 20 oktober a.s.

De toneelspeelsters Jenny Tuytel en Marjan Vlam brengen met deze indringende voorstelling een prachtig eerbetoon aan twee markante vrouwen: Alkmaarse ‘Tante’ Truus Wijsmuller-Meijer en de Amsterdamse ‘Mammie’ Mies Boissevain-Van Lennep. Het waren twee sterke vrouwen die voor, tijdens en na de oorlog ‘deden’ omdat ‘niets doen’ geen optie was. Hun verhalen worden verteld omdat ze niet vergeten mogen worden.

De toneelspeelsters werken belangeloos mee als bijdrage aan de realisatie van het beeld voor Truus Wijsmuller, waar de HVA zich zo sterk voor maakt. Dit stuk over de twee verzetsvrouwen werd eerder in Enkhuizen opgevoerd. Bestuursleden van de HVA, die al druk bezig waren met de promotie van het beeld voor Truus Wijsmuller, waren zo onder de indruk dat besloten werd de voorstelling naar Alkmaar te halen. Wij zijn erg blij dat de beide speelsters hun indringende vertolking in Alkmaar willen herhalen.

 


  • Locatie: Artiance Theaterzaal
  • Tijden: 15.00 & 20.00 uur
  • Entree: € 15,-
  • Koop hier uw kaartje online
  • Lees hier de flyer


Lees hier meer over de HVA-actie voor de totstandkoming van een standbeeld van Tante Truus in Alkmaar!